Haven typering en faciliteiten

Haventypering

Watersportvereniging HELIUS heeft een open verbinding met  het Haringvliet. De vereniging telt ruim 350 leden, 270 ligplaatsen in het water en voldoende walplaatsen. Deze ligplaatsen zijn verdeeld over 7 steigers A t/m G. Tevens zijn er 2 ruime parkeerterreinen.

De D-steiger wordt als meldsteiger voor passanten gebruikt terwijl de kopsteigers gebruikt worden als vaste ligplaats voor schepen tot 15 meter. Passanten zijn van harte welkom en worden in  vrije boxen gelegd.

In 2015 is het project ‘vernieuwing steigers’ afgerond. Steigers B,D,E en F zijn vernieuwd en er is een nieuw G steiger bijgekomen. Hierdoor zijn wij nog beter in staat zijn om de haven efficiënt in te delen en om passanten en groepen van andere verenigingen te ontvangen.

• Ligplaatsen in het water: 270
  • Ligplaatsen op de wall: 75, waarvan 25 stuks op het noord terrein tbv. J22, Maxfun 25, Soling, etc. en de andere t.b.v optimisten, Schakels, kleine rubber boten e.d.
  • Parkeerterreinen: op het noord- en zuid terrein
  • Loswal op noord- en zuid terrein
  • Poetssteiger bij de loswal op het noord terrein
  • Kolom zwenkkraan op de loswal op het noord terrein met hefvermogen van 2000 kg.
  • Bergplaats t.b.v. opslag oude accu’s, afgewerkte olie e.d. op het zuid terrein
  • Opslagcontainers t.b.v. werkzaamheden, wedstrijden, etc. bevinden zich op het noord terrein
  • Opslag van winterbokken op afgesloten ruimte op het noord terrein
  • Beschikbaar stellen van nieuwe fietsen t.b.v. passanten
  • Kinderspeelplaats
  • Voor leden is er ’s winters ruimte om ongeveer 90 boten te stallen op de kant
  • Clubgebouw bestaande uit 2 verdiepingen:
    –  Begane grond: bestuurskamer, commissie kamer, toiletten/douches (recent
    volledig vernieuwd), wasserette, technische ruimten
    –  Verdieping: restaurant met terras, bar, keuken, toiletten en het havenkantoor
  • De haven biedt gratis draadloos internet aan
  • In het clubhuis ’t Havenhoofd staat 1 internet terminal gratis ter beschikking voor leden en passanten.