Jeugdzaken

Voor de jeugd heeft de WSV Helius een jeugdcommissie. De jeugdcommissie organiseert verschillende activiteiten, zoals o.a. Paasactiviteiten,het jeugdweekend, , optimistenrace, Sinterklaasfeest en het jeugdzeilen (CWO I, II en III). Het jeugdzeilen wordt in samenwerking met de 2 buurverenigingen ( WSV Hellevoetsluis en WSV Haringvliet) georganiseerd. Hieronder vind u een korte beschrijving van de verschillende activiteiten. Het doel van de jeugdcommissie is om de jeugd van WSV Helius vanaf  jonge leeftijd al spelenderwijs vertrouwd te laten maken met de watersport en het verenigingsleven. Dat doen we in de combinatie van leuke speelse activiteiten en het bieden van jeugdzeillessen.

Spreekt je dat als lid van WSV Helius aan kom ons dan helpen en wordt lid van de jeugdcommissie. We zoeken jonge enthousiaste ouders, die zich willen inzetten voor de jeugd van onze vereniging. Aanmelden kan via het e-mailadres van de jeugdcommissie of persoonlijk in de haven. (zie hieronder)

Voorzitter van de jeugdcommissie is Hans Vrijenhoek Contact : jeugdcommissie@wsvhelius.nl

Lidmaatschap Het jeugdlidmaatschap voor kinderen van leden tot 18 jaar bedraagt voor 2017 30 Euro. Hiervan worden de activiteiten deels bekostigd.

Speeltuin Naast de diverse activiteiten is er voor de jeugd een leuke speeltuin met gevarieerde speeltoestellen en  een trampoline. De speeltuin voldoet aan de gestelde eisen en wordt elk jaar gekeurd. Binnenkort komt er voor de oudere jeugd een volleybalnet.

De verschillende activiteiten die we voor de jeugd organiseren zijn onder meer

Pasen en Opening Jeugdseizoen Met Pasen organiseren we voor de kleintjes ieder jaar leuke en verrassende paashaasactiviteiten, waaronder natuurlijk het traditioneel zoeken naar eieren. Afgelopen jaar was er een spannende eierrace en had de paashaas een gouden ei verstopt.  Ook onze oudere jeugd betrekken we bij de activiteiten. Natuurlijk zijn er ook leuke prijsjes te winnen! Pasen is gelijktijdig de opening van het Jeugdseizoen.

Jeugdweekend Ieder jaar wordt traditioneel het Jeugdweekend georganiseerd met de twee andere verenigingen. Een hartstikke leuk weekend kamperen met activiteiten op en rond het water. Rond de 50 kinderen doen jaarlijks mee aan spannende en spectaculaire spelactiviteiten, zoals vlotten bouwen, levend stratego, maar ook sterrenwacht en marshmallows bij het kampvuur en natuurlijk kamperen in de eigen tenten.

Optimistenrace Ieder jaar wordt met  de andere twee verenigingen een optimistenrace georganiseerd. Allereerst zeilt de jeugd in drie klassen een wedstrijd en daarna zijn de ouders aan de beurt. Zowel de jeugd als de ouders zijn altijd erg fanatiek en gedreven. Een geslaagd en gezellig evenement wat naar verwachting ieder jaar een vervolg krijgt.

Sinterklaasfeest Voor de kleintjes hebben we ieder jaar het Sinterklaasfeest. Vorig jarig werd het Sinterklaasfeest gevierd door de kinderen hun schoen te laten zetten bij de speciale Sinthaard. Misschien dat hij dit jaar weer zelf komt in levende lijve

Initiatief van de leden Ook leden van de vereniging kunnen zelf leuke ideeën aandragen. We kijken als jeugdcommissie of het idee haalbaar is en faciliteren in het uitvoeren van de activiteit. Dus bij deze een oproep aan de leden: verzin de leukste Jeugdactiviteit!

Jeugdzeilen WSV Helius organiseert samen met WV Hellevoetsluis en WSV Haringvliet zeillessen in verschillende groepen. De groepen zijn ingedeeld in de Optimist met niveau CWO1, CWO2, CWO3 en wedstrijdzeilen. Bij de grotere boten (RS Feva, Splash) is er een jeugdbootgroep en een wedstrijdgroep De wedstrijdgroepen zijn nieuw in 2015. Dit kan in de Optimist, RS Feva en Splash omdat die samen in de combi wedstrijden varen. Met de ouders van de kinderen, die hiervoor worden ingeschreven, maken we nadere afspraken over de organisatie. Heb je zelf nog geen boot? Geen probleem. Je kunt voor de zeillessen een Optimist RS Feva of Splash huren. Even aangeven op het inschrijfformulier.(wel geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt en CWO1 gaat voor) Voor het zeilen zijn de zwemdiploma’s A en B vereist en een minimum leeftijd van 7 jaar. De eerste les is in het zwembad. De kinderen ervaren hier o.a. het omslaan van de boot. Voorafgaand aan de lessen worden de boten gekeurd op veiligheid en op aanwezigheid van benodigde materialen. Er zijn 10 lessen, waarbij na theoretische voorbereiding onder begeleiding van de zeilinstructeurs solo wordt gezeild. De laatste les is het CWO examen. Kosten voor de zeilopleiding incl. lunch bedraagt 130 Euro per WSV Helius jeugdlid. Inschrijfformulier is hier te downloaden.

Planning jeugd zeillessen 2017

Datum                           Les                               Vakantie/feestdagen

11-03-17                        zwembadles (19:00)  ouderbijeenkomst (middag)

02-04-17                        LES 1