Jeugdzaken

Voor de jeugd heeft de WSV Helius een jeugdzeilgroep. Deze organiseert verschillende activiteiten, zoals het jeugdzeilen (CWO I, II en III), het jeugdweekend en de optimistenrace . Dit wordt in samenwerking met de 2 buurverenigingen ( WSV Hellevoetsluis en WSV Haringvliet) georganiseerd. Hieronder vind u een korte beschrijving van de verschillende activiteiten. Het doel van de jeugdcommissie is om de jeugd van WSV Helius vanaf  jonge leeftijd al spelenderwijs vertrouwd te maken met de watersport en het verenigingsleven. Dat doen we in de combinatie van  het bieden van jeugdzeillessen en leuke speelse activiteiten.

Spreekt je dat als lid van WSV Helius aan kom ons dan helpen en wordt lid van de jeugdzeilgroep. We zoeken jonge enthousiaste ouders, die zich willen inzetten voor de jeugd van onze vereniging. Aanmelden kan via het e-mailadres van de jeugdzeilgroep of persoonlijk in de haven. (zie hieronder)

Coordinatoren van de jeugdzeilgroep zijn Maarten Vlaming en Huub Sips.

Contact:  jeugdzeilen@wsvhelius.nl

Lidmaatschap Het jeugdlidmaatschap voor kinderen van leden tot 18 jaar voor 2018 bedraagt

30,50 Euro. Hiervan worden de activiteiten deels bekostigd.

Speeltuin Naast de diverse activiteiten is er voor de jeugd een leuke speeltuin met gevarieerde speeltoestellen en  een trampoline en tafeltennistafel (badjes en een balletje kunnen bij de havenmeester tegen betaling van een borg geleend worden). De speeltuin voldoet aan de gestelde eisen en wordt elk jaar gekeurd.

Jeugdzeilen WSV Helius organiseert samen met WSV Hellevoetsluis en WSV Haringvliet zeillessen in verschillende groepen. De groepen zijn ingedeeld in de Optimist met niveau CWO1, CWO2, CWO3 en wedstrijdzeilen. Voor de grotere boten (RS Feva, Splash e.d.) is er een jeugdbootgroep. Met de ouders van de kinderen, die hiervoor worden ingeschreven, maken we nadere afspraken. Heb je zelf nog geen boot? Geen probleem. Je kunt voor de zeillessen een Optimist RS Feva of Splash huren. Even aangeven op het inschrijfformulier.(wel geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt en CWO1 gaat voor) Voor het zeilen zijn de zwemdiploma’s A en B vereist en een minimum leeftijd van 7 jaar. De eerste les is in het zwembad. De kinderen ervaren hier o.a. het omslaan van de boot. Voorafgaand aan de lessen worden de boten gekeurd op veiligheid en op aanwezigheid van benodigde materialen. Er zijn 10 lessen, waarbij na theoretische voorbereiding onder begeleiding van de zeilinstructeurs solo wordt gezeild. De laatste les is het CWO examen. Kosten voor de zeilopleiding incl. lunch bedraagt 130 Euro per WSV Helius jeugdlid. Inschrijfformulier is hier te downloaden.

Jeugdweekend Ieder jaar wordt traditioneel het Jeugdweekend georganiseerd met de twee andere verenigingen. Een hartstikke leuk weekend kamperen met activiteiten op en rond het water. Rond de 50 kinderen doen jaarlijks mee aan spannende en spectaculaire spelactiviteiten, zoals vlotten bouwen, levend stratego, maar ook sterrenwacht en marshmallows bij het kampvuur en natuurlijk kamperen in de eigen tenten.

Er wordt voor het nieuwe seizoen 2018 gedacht aan een wedstrijd groep met CWO diploma 3 die mogelijk een of twee combi wedstrijden gaan varen in Optimist, Splash en RS feva onder begeleiding van een instructeur

Optimistenrace Ieder jaar wordt met  de andere twee verenigingen een optimistenrace georganiseerd. Allereerst zeilt de jeugd in drie klassen een wedstrijd en daarna zijn de ouders aan de beurt. Zowel de jeugd als de ouders zijn altijd erg fanatiek en gedreven.

Planning jeugd zeillessen 2018

Datum                           Les                               Vakantie/feestdagen

17-03-18                        zwembadles (19:00)  ouderbijeenkomst (middag)

01-04-18                                                         paasweekend

08-04-18                       LES 1

15-04-18                       LES 2

22-04-18                       LES 3

29-04-18                                                          meivakantie

06-05-18                       LES 4

13-05-18                                                        moederdag

20-05-18                                                        pinksterweekend

27-05-18                     LES 5

03-06-18                     LES 6

10-06-18                      LES 7

17-06-18                                                        vaderdag

24-06-17                     LES 8

30-6/1-07-18                                                  jeugdweekend

07-07-18                     LES 9

14-7/26/8-18               zomervakantie basisscholen midden

02-09-17                        Begeleid zeilen

09-09-18                       Begeleid zeilen

16-09-18                        Begeleid zeilen

23-09-18                       Begeleid zeilen

Meer info bij de jeugdzeilcoordinatoren:   Maarten Vlaming 06-44 444 925 en Huub Sips    jeugdzeilen@wsvhelius.nl

inschrijfformulier jeugdzeilen 2018 is te downloaden vanaf deze link!

Initiatief van de leden Ook leden van de vereniging kunnen zelf leuke ideeën aandragen. We kijken als jeugdzeilgroep of het idee haalbaar is en faciliteren in het uitvoeren van de activiteit. Dus bij deze een oproep aan de leden: verzin de leukste Jeugdactiviteit!