12 juni Combi Rotterdam bij Aegir

Geplaatst op 04-06-2022  -  Categorie: Algemeen

12 juni Combi Rotterdam bij Aegir
Ahoy Opti-Plussers en Zwaardbootpiloten! We genieten nog even van een lang weekend. Maar volgende week zondag, 12 juni, gaan we naar de Bergse Voorplas om aldaar mee te varen in de Combi Rotterdam. De inschrijving is geopend en het tarief is vandaag en morgen nog op het "Early Bird" niveau. Wil je meevaren? Schrijf jezelf dan vandaag of uiterlijk morgen in.
Moét ik meevaren?
Natuurlijk is het het leukst wanneer er vele van ons mee doen. Maar het is zeker niet verplicht. Wanneer je niet mee wilt varen dan sluit je als Opti-Plusser aan bij CWO3 (in de ochtend) en als zwaardbootcursist vaar je gewoon in de middag.
Hoe schrijf ik me in?
Het inschrijven moet je zelf doen, met hulp van je ouders/verzorgers. Je moet je per wedstrijd inschrijven, te beginnen bij Combi Rotterdam wv Aegir. De inschrijving hiervoor is geopend. Inschrijven kun je dus nu al doen, maar uiterlijk op 11 juni. Je doet dit op de website van de Combi Rotterdam. Op de website kies je onder  INSCHRIJVEN  voor  W.V. AEGIR . Je wordt nu doorgeleid naar een andere pagina.
Op de nieuwe pagina van manage2sail.com kies je aan de rechterkant voor Meld je aan voor dit evenement. Er wordt gevraagd om in te loggen. Wanneer je nog geen account hebt dan maak je deze aan. Wanneer je ingelogd bent kies je de klasse waarvoor je jezelf wilt inschrijven. Voor de Opti-Pussers is dat Optimist Groen. Voor zwaardboot kies je de klasse van de boot waarin je vaart. Kies voor Registreer mij bij de juiste klasse. Vul verder het formulier in met je eigen gegevens. De velden met ISAF kun je leeg laten. Rond verder de inschrijving af en je bent helemaal gereed!
Hoe bereid ik me voor?
Het aller belangrijkste is dat je boot tip-top in orde is. Daarnaast zoek je de informatie over de wedstrijddag op op de website van Combi Rotterdam. Bij "wedstrijddocumenten" vind je de Notice of Race (NOR) en de Lokale Wedstrijdbepalingen van W.V. Aegir. Lees ze beide aandachtig door. Vooral het gedeelte over de start en de finish en de banen. Print deze en neem ze ook mee.
Heb je een starthorloge of een die kan aftellen? Neem deze dan ook mee. Deze gaat van pas komen.

Voor wat tips kun je filmpjes op YouTube bekijken, Zoals bijv. Een snelle overstag met een Optimist, of Snel weg vanaf de startlijn, of eens kijken hoe starten in een grote groep gaat.
Hoe komt mijn Opti of Splash bij de Combi?
We gaan er van uit dat je ouders/verzorgers je Optimist op- of achter de auto kan meenemen naar de Binnenmaas. Mocht dit voor jou niet mogelijk zijn, laat het dan even weten. We kijken dan wat er wel mogelijk is.
Hoe ziet de dag eruit?
Eigenlijk begint de dag al de dag ervoor. Je haalt dan je je boot op en maakt alles klaar voor vertrek. Zondagmorgen worden we rond 08:45h verwacht bij het clubhuis van W.V. Aegir, adres:

WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam
Google maps

Hierna volgt tot 09:15h het aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Om 09:30h volgt de briefing door de organisatie en extra uitleg voor onze serie Optimist-Groen. Dan is het tijd om het water op te gaan. Om 10:30h is de eerste start. Afhankelijk van de windsterkte worden er meerdere wedstrijdjes gevaren. Je hebt dus meerdere kansen om een goede wedstrijd te varen. Tussendoor wordt er geluncht op het water. Neem hiervoor je tonnetje met een lading boterhammen en drinken mee. Jullie instructeurs gaan ook mee en zijn op het water te vinden met een van onze ribs. Rond 15:00h zijn de wedstrijden afgelopen en gaan we opruimen. Rond 16:00h is de prijsuitreiking waarna we weer terug naar huis rijden. Thuis gekomen ploffen we moe maar voldaan op de bank. We kunnen dan terugkijken op een gezellige en leerzame dag.
De planning van de wedstrijden
Hieronder zie je een overzicht van de wedstrijden die we willen bezoeken.
Wanneer er iets niet duidelijk is of je wilt nog iets vragen, gebruik dan onderstaande knop om je vraag te stellen.
Contact Jeugdzeilen Hellevoetsluis