Wedstrijdzeilen

Of u nu een ervaren wedstrijdzeiler bent, of u denkt eraan met wedstrijdzeilen te beginnen, bij WSV Helius bent u van harte welkom. Als wedstrijdcommissie organiseren wij de Winterserie maar ook een PitStopRegatta, Zware Bakken Race en de Octagon Cup.

Jaarlijks terugkerende wedstrijden:

Winterserie

Geen inschrijfgeld, geen prijzen, op een biertje en bitterballen na, voor de winnende boot per klasse tijdens de prijsuitreiking. Moeten we een wedstrijd afgelasten, dan kunnen we uitwijken naar een andere datum. Één Zware Bakken Race en verder een format aangepast aan de weersverwachtingen. Dat kan dus een lange baan zijn of up- en downwind, dit wordt op de zaterdag voor de wedstrijd bekend gemaakt. De rating wordt bepaald door een eigen rekenmodel met goede correlatie naar ORC OSN. Meer informatie...

Pit Stop Regatta

Na de schippers briefing met koffie in het clubhuis, gaan we van start. Wedstrijdzeilers in de ORC-Club en Toerzeilers in de ongemeten (SW) klasse. Rond het middaguur meren we af voor een pitstop (gezamenlijke lunch), daarna starten we voor een tweede keer om terug te komen bij Helius. 

Zware Bakken Race

Traditiegetrouw het laatste weekend voor de winterberging een wedstrijd voor gemeten en niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het gaat om volgende prijzen: 3e prijs, de boot met de snelste tijd op basis van handicap. 2e prijs, de boot met het kleinste verschil t.o.v. gemiddelde werkelijke zeiltijd. 1e prijs, de boot met het kleinste verschil t.o.v gemiddelde gecorrigeerde zeiltijd. 

Octagon Cup

Een zeilwedstrijd zonder rating die het hele jaar op ieder gewenst moment gevaren kan worden. Zoek de (weers)omstandigheden uit, die het beste bij uw boot en/of bemanning past en start uw eigen wedstrijd. Toch liever met meerdere boten tegelijk starten? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon. Meer informatie...