Zoeken

Aankondiging winterserie 2024-2025

Datum: 19 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Beste wedstrijdzeilers,Aanstaande zondag is het weer zover: de start van de winterserie 2024-2025! Of je nu aan losse wedstrijden wilt deelnemen of aan de hele serie, we nodigen je van harte uit om je in te schrijven via het onderstaande inschrijfformulier. Inschrijfformulier Voor meer informatie Na inschrijving ontvang je aanvullende wedstrijdinformatie en updates via de app-groep en ...

Elke Vrijdag

Datum: 18 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Open van 17.00 uur tot 22.00 uur Even een paar uurtjes bomen over onderwerpen van de wereld onder het genot van een lekker drankje en een met liefde gemaakte Havenhap Ook in de maandenNovemberDecemberJanuariFebruariMaart LET OP !22 november is de locatie afgehuurd:

Terugblik op de 31e Zware Bakken Race

Datum: 15 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Afgelopen zondag vond alweer de 31e editie van de Zware Bakken Race plaats. Hoewel het deelnemersaantal dit jaar iets lager was dan gebruikelijk, ontbrak het niet aan spanning en gezelligheid. De uitdagende omstandigheden zorgden voor een mooie strijd op het water en een sfeervol samenzijn na afloop.  Winnaars: - Eerste prijs (kleinste verschil t.o.v. de gemiddelde gecorrigeerde zeiltijd en w...


De Veiligheid op de Noordzee vraagt om jouw mening

Datum: 12 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Dat het de laatste jaren steeds drukker en complexer wordt op de Noordzee hebben de actieve zeezeilers zeker gemerkt. Het steeds intensievere gebruik van de Noordzee is natuurlijk niet zonder risico’s. De commissie Vaarbelangen van de Toerzeilers is betrokken bij het tot stand komen van het veiligheidsbeleid op deze steeds maar drukker wordende Noordzee. Dat de watersport o.a. via de Toerzeiler...

Renovatiewerkzaamheden Papendrechtse Brug

Datum: 11 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Wij ontvingen via het Watersportverbond het volgende bericht over de Papendrechtse brug: De klep van de Papendrechtse brug wordt in 2026 gerenoveerd. Ter voorbereiding van die werkzaamheden en het ontwerp wordt de bestaande brug en de brugkelder gedetailleerd ingemeten.De werkzaamheden vinden plaats van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober en op maandag 28 oktober in de nacht op de Papen...

Bediening Zeelandbrug

Datum: 11 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Begin 2024 heeft de provincie Zeeland besloten om de bedieningstijden van de Zeelandbrug in de zomermaanden terug te brengen van 2x naar 1x per uur (10 minuten rond het hele uur). Deze aanpassing was gewenst om zowel de doorstroming, als verkeersveiligheid op de N256 te kunnen verbeteren. Het Watersportverbond en HISWA-RECRON zijn zeer kritisch op dit besluit. Mede daarom is besloten om dit sei...


Dubbele lijnen

Datum: 10 oktober 2024
Categorie: Algemeen

De eerste najaarsstorm is al geweest en er komen vast nog meer. Blijft je boot (voorlopig) in het water liggen, zorg dan voor dubbele lijnen. Die zijn verplicht vanaf 1 november om je eigen boot, die van je buren én de steiger van de vereniging te beschermen. Dubbel betekent dat als één lijn breekt of doorslijt, dat een andere lijn het overneemt.

Cheque Rabobank ClubSupport actie

Datum: 09 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Maandag 7 oktober heeft onze vereniging een cheque ter waarde van € 249,29 ontvangen van de Rabobank. Deze bijdrage gebruiken we voor het verduurzamen van ons clubhuis. Naast een financiële bijdrage biedt de Rabobank ook ondersteuning bij financiële, bestuurlijke of organisatorische vraagstukken.

Winterserie zeilwedstrijden

Datum: 07 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Op 27 oktober is de eerste wedstrijd van de winterserie. Elke zondag van de winterserie is het clubhuis open met gelegenheid voor partners/geïnteresseerden om aan te sluiten in het clubhuis. Vanaf 16.00 u is de bekendmaking uitslag en een lekkere daghap voordat je voldaan naar huis gaat. Inschrijven kan via deze link.  


Inschrijven winterstalling

Datum: 05 oktober 2024
Categorie: Algemeen

De dagen worden korter en we maken plannen voor de winter. Wil je in de wintermaanden niet het water op, dan is de winterstalling bij onze vereniging een goede optie. Aanmelden kan nog tot uiterlijk 10 oktober via de website: link Zaterdag 2 november 2024 gaan de boten uit het water en op vrijdag 28 maart 2025 er weer in.

Zelfwerkzaamheid

Datum: 04 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Heb je dit jaar nog geen zelfwerkzaamheid uitgevoerd? Plan het dan nu gelijk in, het is alleen nog in oktober en november mogelijk. Inschrijven doe je via Cappie of op de website via deze link.

Contactpersoon Natuur en Omgeving

Datum: 03 oktober 2024
Categorie: Algemeen

  In de vorige nieuwsbrief stond een oproep voor vrijwilliger die namens onze vereniging contacten met natuurorganisaties wil onderhouden. Meerdere personen hadden zich aangemeld en Harmen Niersman, kandidaat-lid sinds eind 2023, is ons contactpersoon geworden. Hij ligt op D-19 met de Rigel en is bereikbaar via het emailadres gnivegmoneruutan.[antispam].@wsvhelius.nl 


Zware Bakken Race

Datum: 02 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Op 13 oktober is de traditionele Zware Bakken Race. Een wedstrijd die je niet wint door het snelst te varen want de winnaar is degene die het dichtst bij de gemiddelde tijd zit. Ideaal dus om eens te proeven aan het wedstrijdzeilen. Inschrijven kan via deze link.

Sluitingstocht groot succes

Datum: 02 oktober 2024
Categorie: Algemeen

Afgelopen weekend was de Sluitingstocht met onbekende bestemming. Via verschillende coördinaten kwamen de deelnemers aan in Steenbergen. Met 38 boten lag die haven gelijk tjokvol en werd het heel gezellig. Voor foto’s zie deze link. Heb je ook foto’s gemaakt, dan kun je die opsturen naar Rene Groothuis, hij plaatst ze bij de anderen. Zijn e-mailadres is rotartsinimda.[antispam].@wsvhelius.nl .

Camperpark Hellevoetsluis 

Datum: 30 september 2024
Categorie: Algemeen

De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft donderdag 26 september besloten een ‘Verklaring van geen bezwaar’ af te geven. Hiermee is het waarschijnlijk dat dit camperpark daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Voor meer informatie zie deze link.