4 deelnemers naar de Combi Binnenmaas!

Geplaatst op 20-05-2022  -  Categorie: Algemeen
Met veel plezier kunnen we zeggen dat er vanuit Jeugdzeilen Hellevoetsluis 4 deelnemers zijn bij de Combi op de Binnenmaas. We gaan met 4 Optimisten en 1 Rib.
In deze e-mail vind je de laatste informatie die je nodig hebt voor jouw deelname.
Hoe zien de dagen er uit?
Iedereen wordt om 08:45 uur bij het clubhuis van Wsv Binnenmaas verwacht. Voor zover er geen aparte afspraken gemaakt zijn zorgen jullie zelf voor het vervoer van jullie boot. Het adres is  Laan van Moerkerken 27a te Mijnsheerenland.

Hierna volgt tot 09:15 uur het aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Om ca. 09:30 uur volgt de briefing door de organisatie en extra uitleg voor de serie Optimist-Groen. Dan is het tijd om het water op te gaan. Om 10:25 uur is de eerste start van de Laser klasse. Aansluitend starten de andere klassen met als laatste Optimist Groen. Afhankelijk van de windsterkte worden er meerdere wedstrijdjes gevaren. Je hebt dus meerdere kansen om een goede wedstrijd te varen. Tussendoor wordt er geluncht op het water. Neem hiervoor je tonnetje met een lading boterhammen en drinken mee. Rond 15:00 uur zijn de wedstrijden afgelopen en gaan we opruimen. Rond 16:00 uur is de prijsuitreiking waarna we weer terug naar huis rijden. Thuis gekomen ploffen we moe maar voldaan op de bank. We kunnen dan terugkijken op een gezellige en leerzame dag.

Wat neem ik mee?
Naast je boot met alle hierbij horende spulletjes neem je een lunch en voldoende te drinken mee. Dit alles stop je in je tonnetje die mee gaat aan boord. Zet vooraf je naam op je tonnetje zodat je deze kan herkennen. Want, voor de wedstrijd leg je je tonnetje in onze RIB. Jullie instructeurs gaan in die RIB als coach mee het water op. Zorg ook voor de juiste kleding, een petje en je zwemvest. Ook de zonnecrème niet vergeten.
Hoe bereid ik me voor?
Allereerst is het belangrijk om de informatie over de wedstrijddag op te zoeken op de website van Combi Rotterdam. Bij "wedstrijddocumenten" vind je de Notice of Race (NOR) en de Lokale Wedstrijdbepalingen van WSV Binnenmaas. Lees ze beide aandachtig door. Vooral het gedeelte over de start en de finish en de banen. Print deze en neem ze ook mee.
Heb je een starthorloge of een die kan aftellen? Neem deze dan ook mee. Deze gaat van pas komen.

Voor wat tips kun je filmpjes op YouTube bekijken, Zoals bijv. Een snelle overstag met een Optimist, of Snel weg vanaf de startlijn, of eens kijken hoe starten in een grote groep gaat.
Begeleiding vanuit Jeugdzeilen Hellevoetsluis
Tijdens het hele weekend is er begeleiding aanwezig. Hans Romers is het aanspreekpunt en zal ook op het water te vinden zijn. Telefonisch kun je hem bereiken via 06 21524420. Tussen de wedstrijden door kun je bij de RIB aanleggen voor wat extra tips of iets te drinken.
Hoe laat is het afgelopen?
In de middag worden er 2 tot 3 westrijden gevaren. Maar, na 15:30h wordt er niet meer gestart. We verwachten dat de prijsuitreiking rond 16:00h gehouden wordt. Maar ook die tijd zal pas zondagmiddag bekend worden gemaakt. Na de prijsuitreiking gaat iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis.
Wanneer er iets niet duidelijk is of je wilt nog iets vragen, gebruik dan onderstaande knop om je vraag te stellen.
Contact Jeugdzeilen Hellevoetsluis