Ahoy jeugdzeilers

Geplaatst op 22-09-2022  -  Categorie: Algemeen

Aanstaande zondag is het dan alweer zover, de laatste keer jeugdzeilen van dit seizoen! Omdat het de laatste keer is maken we er samen met jou, je ouders, opa en oma, broertjes en zusjes graag een feestje van. We sluiten dit seizoen graag af met een wedstrijd en Amerikaanse BBQ. Hoe we dat gaan doen lees je in deze nieuwsbrief.

De wedstrijd
We gaan een Olympische baan zeilen. Dat betekend dat je een aantal kruisrakken, en een driehoek vaart. Hoe dit zit, leggen we uit tijdens het palaver vooraf in de wedstrijd. De Optimisten worden opgedeeld in drie groepen. Alle zwaardboten, kielboot en catamaran varen in een andere klasse. Wel in dezelfde baan.

Wat gaat het weer doen?
Het zie er goed uit voor de zeilers! Een zonnetje en een wolkje met 8 tot 13 knopen wind. Mooie dag om met de hele groep op het water te zijn.

Toeschouwers varen mee!
Als toeschouwer wil je natuurlijk niets missen. Ga mee aan boord van één van de ‘’Spectator Boats’’ en zie vanaf het water jouw kind naar de finish zeilen. Deze zeiljachten liggen vlakbij het wedstrijd veld. Neem dus je camera mee om extra mooie foto’s te maken. Opgeven om mee te varen kan tijdens het inschrijven van de wedstrijd. De Cabala en Afronique liggen voor jullie klaar aan de H steiger van WV Hellevoetsluis om 13.30 (Hapjes en drankjes niet inbegrepen).

De Amerikaanse BBQ
Om het seizoen goed af te sluiten gaan we met elkaar BBQ’en na afloop van de wedstrijd. Dit doen we op Amerikaanse Stijl. De organisatie zorgt voor BBQ’s, tafels en patat. Jullie nemen zelf je vlees, bestek, borden, drinken en andere lekkere dingen mee.

Het programma voor zondag

12.30    Inschrijftafel geopend, balkon clubhuis WV Hellevoetsluis
13.30    Het water op
13.30    Afvaart ‘’Spectator boats’’
14.00    Start wedstrijden
16.30    Einde wedstrijden
17.00    Opruimen zeilboten, wedstrijd materiaal
17.30    Prijsuitreiking
17.45    Moment om jouw instructeur te bedanken voor afgelopen seizoen
18.00    Start Amerikaans BBQ
19.30    Einde Programma.
Meld jezelf af wanneer je niet kunt komen
Kun je niet meedoen met de laatste zeildag van het seizoen? Meld jezelf dan af via onderstaande knop. Dat vinden we fijn om te weten.
Wanneer er iets niet duidelijk is of je wilt nog iets vragen, gebruik dan onderstaande knop om je vraag te stellen.