Blauwalg is spelbreker voor Jeugdzeilen

Geplaatst op 14-09-2022  -  Categorie: Algemeen

Ahoy zeilers
Hebben jullie ook lol gehad bij het begeleid "drijven" van afgelopen zondag? Wij wel! Zo zie je maar dat we toch plezier kunnen hebben, ook wanneer er geen wind staat.

Wat wel jammer was, was de hoeveelheid blauwalgen in het water. Daardoor konden we geen verfrissende duik nemen. En juist die blauwalgen gooien nu nog eens roet in het eten.

Geen Jeugdzeilen door groene soep!
Misschien hebben jullie het in de krant gelezen of wellicht op TV gezien. De kwaliteit van het water in het Haringvliet is de laatste dagen snel achteruit gegaan. Het is nu zo slecht dat er een negatief zwemadvies is afgegeven.

Nu gaan wij zeilen en niet zwemmen, zou je zeggen. Maar, met een beetje wind zijn er altijd wel kids die een keer omslaan. Normaal is dat geen probleem. Maar nu kan dat er voor zorgen dat je ziek wordt. En dat willen we niet. Daarom hebben we besloten dat het Jeugdzeilen van 18 september niet door gaat.

Gaan we volgend week wel weer het water op?
Ja zeker! Volgende week zondag is het 25 september en hebben we de laatste zondag begeleid zeilen. We sluiten dan af met een paar onderlinge wedstrijdjes. Daarna hebben we met elkaar een Amerikaanse BBQ.
(Zie ook hieronder)

1 oktober reserve dag
We willen heel graag het seizoen met jullie afsluiten. Mocht het nu zo zijn dat we zondag 25 september ook moeten annuleren dan schuift die dag op naar 1 oktober. Houdt die datum alvast gereserveerd voor het geval dat...

Wedstrijd en Amerikaanse BBQ
De laatste zondag sluiten we af met een wedstrijd en Amerikaanse BBQ. Wij zorgen voor de BBQ's, jullie zorgen voor je eigen vlees, hapje, drankje, borden etc.

Wij hebben er weer zin in, tot zondag 25 september!