Haringvlietbrug

Geplaatst op 15-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Bericht van Rijkswaterstaat:

Op woensdag 6 oktober zal de brug, bij uitzondering, wel extra gedraaid worden, te weten om 12:00 uur. Dit is om een bok te laten passeren die maar op één manier vanaf Rotterdam in Stellendam kunnen komen. Ook voor andere boten is het mogelijk om dan te passeren

Voor het scheepvaartverkeer is er nog weinig veranderd. Iedere vrijdag 12.00 uur na de inspectie is er een brugdraai. Wij willen geen valse verwachtingen wekken. We hebben meer tijd nodig hebben om te monitoren en te analyseren of de 50 km/uur maatregel voldoende effect heeft zodat de brug weer zonder inspecties vaker kan draaien. We kunnen dat op dit moment – na de ervaring nog maar van enkele weken – nog niet een zinnige, onderbouwde uitspraak doen of de situatie ook voor de scheepvaart veilig wordt. Alles is erop gericht dat we 1 oktober duidelijkheid kunnen geven of het mogelijk is en wat ervoor nodig is om schepen volgend vaarseizoen veilig onder de brug door te kunnen laten varen.

 

Voor dit seizoen zien wij in ieder geval geen mogelijkheden voor extra brugdraaiingen, zoals aangegeven hebben we meer tijd nodig voor monitoren en analyseren van de maatregel. 

 

Ik begrijp dat dit nu niet de boodschap is die jullie willen horen, en zijn ons ervan bewust dat klanten vanwege de onzekerheid waarschijnlijk op zoek gaan naar andere ligplaatsen. Onze prioriteit ligt bij de veiligheid, maar weet dat wij ons hard (blijven) maken voor de optimalisatie van het aantal brugopeningen.

 

Via de website www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug vindt u aanvullende informatie over de laatste stand van zaken inclusief verduidelijkende infographics en onder het kopje vraag en antwoord staan de antwoorden op de meest gestelde vragen.