Hellevoetsluis Maritiem

Geplaatst op 16-06-2022  -  Categorie: Algemeen

In 2021 bestond de Haven van Hellevoetsluis 400 jaar, reden voor een feestje! Als Rotaryclub Voorne aan Zee wilden wij daar onze bijdrage aan leveren in de vorm van een prachtig evenement, een grote sloep roeirace. En we zouden geen echte Rotaryclub zijn als we daar geen goede doelen aan vast zouden plakken. Omwille van het maritieme karakter van het evenement werd gekozen voor de KNRM en onze lokale reddingsbrigade. Vanwege de coronapandemie lukte het vorig jaar niet, dus hebben we dit evenement onder de naam “Hellevoetsluis Maritiem” dit jaar alsnog op het programma gezet.

Hellevoetsluis Maritiem zal plaats gaan vinden in het weekend van 2 juli 2022, samen met de World Predator Classic (WPC), een groot, jaarlijks terugkerend, internationaal visevenement op het Haringvliet. We organiseren een sloeproeiwedstrijd, drakenbootrace, bungee-roeien en dit alles met muzikale omlijsting en fantastische catering.
De festiviteiten vinden plaats in de Haven van Hellevoetsluis. In een prachtige historische ambiance start en finisht de roeiregatta met de sloepen. Het startschot wordt door Hellevoetse kanonniers gegeven, waarna een race van 15 kilometer volgt. De boten varen vanuit Hellevoetsluis in de richting van de indrukwekkende Haringvlietdam. Als ze de haven van Stellendam in zicht krijgen gaat het naar bakboord een stukje richting Middelharnis. Vervolgens stevenen de sloepen weer naar de kenmerkende Vuurtoren van Hellevoetsluis om aldaar te finishen.

Terwijl de sloepenrace op het Haringvliet bezig is vinden midden in de haven het bungee- roeien en de drakenbootraces plaats. Bij het bungee-roeien is het de bedoeling dat teams van 8 roeiers een sloep die met bungee-elastiek aan de kade bevestigd is zo ver mogelijk weg roeien. Bij de drakenbootraces wedijveren telkens twee teams van 6 personen (en een trommelaar) in drakenboten met elkaar om als eerste de finish te bereiken. Spektakel gegarandeerd! De dag wordt in de historische setting van de Hellevoetse Vesting afgesloten met een heerlijke barbecue en natuurlijk de prijsuitreikingen.

U bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken, maar het is ook mogelijk zelf deelgenoot worden in dit geheel! U kunt ten eerste besluiten om de boten te sponsoren die aan de roeiregatta meedoen, dit ten gunste van onze goede doelen KNRM en Hellevoetse reddingsbrigade. De naam van de boot wordt dan tijdens het evenement uitgebreid met de naam van uw bedrijf of organisatie (bijvoorbeeld de ECT boot). U kunt ook met uw team tegen betaling deelnemen aan de drakenbootraces of aan het bungee-roeien.

Een perfecte teamactiviteit! Hoe het verder werkt kunt u lezen op de website van Hellevoetsluis Maritiem.

Voor meer informatie kijk op:

www.rcvoorneaanzee.com

www.hellevoetsluismaritiem.nl