IJsberenrace

Geplaatst op 29-10-2021  -  Categorie: Algemeen
Last call! IJsberenrace
Ja ja, deze laatste oproep waren we haast vergeten. Maar evengoed had deze er veel eerder uit gemoeten. Maar hierbij dan alsnog!
IJsberen in Rotterdam?
Jawel, die IJsberen zijn er in het weekend van 6 & 7 november. En jij kan er ook een worden wanneer je meedoet aan deze wedstrijd op de Bergse Voorplas in Rotterdam. 

Speciaal voor de beginnende wedstrijdzeilers in de Optimist is er de klasse Optimist groen. Dit is de klasse waarin jullie je in kunnen schrijven. Voor Optimist Benjamin en Junior moet je beschikken over een wedstrijdlicentie van het Watersportverbond. Ook voor je Opti moet je in dat geval een meetbrief hebben. Maar, voor de klasse Optimist groen hoeft dit dus niet.

Hoewel er het hele weekend wedstrijden zijn zal de Optimist groen klasse alleen op zondag varen. Wanneer je mee wilt varen moet je jezelf vandaag (29 oktober) nog inschrijven! Uiterlijk morgen moet het inschrijfgeld voldaan zijn. Lees hier alles over op deze website van Aegir.
Kan iedereen zich inschrijven?
In principe kan iedereen meevaren in de Optimist groen klasse. Maar bedenk wel goed moet kunnen opkruisen en voor de wind varen. Daarom lijkt het ons verstandig dat je jezelf pas inschrijft wanneer je in de CWO 3 groep of Opti-Plus groep zit. Deelname hieraan is een hele ervaring en geeft meer inzicht in het varen op snelheid en boathandling. In totaal doen er gemiddeld 30 kinderen mee waarvan ca 15 kids in de serie “Optimist-Groen”.

Wanneer je mee wilt doen verzorg je zelf je materiaal. Ze moet er dus zelf voor zorgen dat je Opti bij de Bergse Voorplas komt. Én, wanneer je inschrijft, laat het ons dan even weten, zodat we weten wie er allemaal gaan.

Vanuit Jeugdzeilen Hellevoetsluis gaan we proberen een rib mee te nemen.
Hoe schrijf ik me in?
Het inschrijven gaat via de website van Aegir. Zij organiseren de wedstrijd. Ga naar deze website en vul er de gevraagde gegevens in. Hierna betaal je het inschrijfgeld en klaar ben je.
Hoe komt mijn Opti bij de Combi?
We gaan er van uit dat je ouders/verzorgers je Optimist op- of achter de auto kan meenemen naar de Bergse Voorplas.
Hoe ziet de dag eruit?
Eigenlijk begint de dag al de dag ervoor. Je haalt dan je Optimist op en maakt alles klaar voor vertrek. Zondagmorgen wordt je rond 09:00h verwacht bij het clubhuis van Aegir, adres:

wsv Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam


Hierna volgt tot 09:20h het aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Om 09:30h volgt de briefing door de organisatie en extra uitleg voor onze serie Optimist-Groen. Dan is het tijd om het water op te gaan. Om 10:30h is de eerste start. Afhankelijk van de windsterkte worden er meerdere wedstrijdjes gevaren. Je hebt dus meerdere kansen om een goede wedstrijd te varen. Tussendoor wordt er geluncht op het water. Neem hiervoor je tonnetje met een lading boterhammen en drinken mee. Rond 15:00h zijn de wedstrijden afgelopen en is het tijd om op te ruimen. Rond 16:00h is de prijsuitreiking waarna je weer terug naar huis rijdt. Thuis gekomen plof je moe maar voldaan op de bank. Je kunt dan terugkijken op een gezellige en leerzame dag.
 
Wanneer er iets niet duidelijk is of je wilt nog iets vragen, gebruik dan onderstaande knop om je vraag te stellen.
Contact Jeugdzeilen Hellevoetsluis