Instructeurs zeilkamp met Pasen

Geplaatst op 20-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen weekend zijn we met een hele groep jeugd (jong volwassenen) het instructeurs schap ingedoken. In totaal waren er 42 jongelui die als aankomend instructeur in opleiding, of instructeur in opleiding, of instructeur het weekend beleefd hebben. Qua weer hadden we het niet beter kunnen treffen. Zon, wind en een prima temperatuur schepte voor deze opleiding de perfecte condities. We hebben onder andere gewerkt aan de verschillende manieren van lesgeven, doelen stellen, feedback geven, elkaar observeren en coachen. Hierin zijn we aardig geslaagd. Zijn ze nu dan allemaal instructeur? Nee, dat zeker niet. Er moeten nog de nodige vlieguren gemaakt worden. Maar de belangrijkste stappen zijn gezet. Én er is een hechte groep gekweekt die leuk met elkaar optrekt en samenwerkt. De komende weken gaat de opleiding verder en wordt een ieder beoordeeld op zijn/haar niveau. Hieruit volgt op termijn het instructeurscertificaat van de CWO.

De 42 mensen die aanwezig waren worden niet allemaal instructeur bij het jeugdzeilen. Een aantal komen juist in de zomer bij de zeilkampen. Maar ook hieruit zullen we als Jeugdzeilen gaan putten.

Maandagmiddag hebben we het vuil weggewerkt en het clubhuis en sanitair schoon gemaakt. Er is gebruik gemaakt van de voorraad, welke afgerekend is bij de havenmeester. 

Al met al een geslaagd weekend.

image001