Jeugdzeilen les 2

Geplaatst op 08-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Ahoy Zeilers!
Afgelopen zondag zijn we van start gegaan met het jeugdzeilen, ondanks het koude windje was het een fantastische zeildag. Niet teveel wind in de ochtend en de Opti+ en Zwaardbootgroep konden genieten van een lekker windje in de middag.

Aanstaande zondag les 2
Voor aanstaande zondag zien de voorspellingen er prima uit. Droog, windje vier en de temperaturen gaan weer omhoog. In deze nieuwsbrief een aantal praktische zaken en mededelingen.

Het Weer
Doordat er een klein hogedruk gebied langskomt hebben we zondag geluk! Tussen de buien door hebben we zondag wat beter weer. Zoals het er nu naar uitziet zal het droog zijn en mogelijk ook een zonnetje De wind richting W-NW maakt het waarschijnlijk mogelijk om met de meeste groepen op het Haringvliet te varen. Het ziet er nu naar uit dat de windkracht  wat lager zal zijn dan nu verwacht wordt. We houden rekening met kracht 4 bft, maar verwachten dat deze minder zal zijn . De verwachte temperatuur zal rond de 10 graden liggen, de gevoelstemperatuur ligt rond de 8 graden
Kleding en extra setje droge kleding
Doordat het water nog erg koud is ligt de gevoelstemperatuur op het water een stuk lager dan op de kant. Kleed je daarom warm aan. Liever een laagje teveel dan te weinig. En vergeet ook zeker niet om een setje droge kleren mee te nemen mocht je onverhoopt toch in het water vallen of omslaan, en weet waar deze staat.
We zijn op zoek naar patatbakkers
De planning op het water is rond maar we zijn nog op zoek naar vaders, moeders, opa’s, oma’s of andere bekenden die het leuk vinden om van 11.30 tot 13.00 patat te bakken voor de kinderen die het water op gaan of afkomen. Mocht je dit willen doen (met één keer zijn we al geholpen dan graag aanmelden door op deze mail te antwoorden. 

DE INDELING
De indeling van de groepen is weer iets aangepast. Er stonden nog wat foutjes in. We gaan er vanuit dat het nu goed staat. Maar, voor de meesten verandert er niets. De indeling kun je hier vinden.

LESINFORMATIE
Voor alle lesinformatie en tijden verwijzen we je graag naar onze website. De kalender voor dit jaar staat hieronder.
JZH info groep
De communicatie over Jeugdzeilen Hellevoetsluis vindt primair plaats via nieuwsbrieven. Nieuw dit jaar is de JZH info groep op whatsapp. Lastminute mededelingen zullen hier geplaatst worden. Jezelf toevoegen aan de groep gaat eenvoudig door gebruik te maken van onderstaande QR code.
Alleen mensen van de organisatie kunnen hier berichten in plaatsen.

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen via onderstaande knop
 
Contact Jeugdzeilen Hellevoetsluis