Onmisbaar: de havenmeester!

Geplaatst op 24-02-2023  -  Categorie: Algemeen

Onmisbaar in onze haven: de havenmeester!

Hoe zouden wij onze watersport hobby kunnen beoefenen zonder onze behulpzame havenmeesters?

 

Werkzaamheden die het havenkantoor team uitvoert:

Naast gastheer/-vrouw voor de bezoekers en een ‘controlerend oog’ voor alles wat er gebeurt, doen onze havenmeesters nog veel meer, bijvoorbeeld passanten ontvangen, informatie geven, afrekenen, eenvoudige stroom storingen verhelpen, schades opnemen en doorgeven, schoonmaak controleren en aansturen, legionella beheersmaatregelen uitvoeren, leveranciers ontvangen, vragen van leden beantwoorden, ligplaatsen toewijzen (evt met goedkeuring Havencommissaris), etc.

Het mooie is, dat iedereen met een hart voor de watersport en met een gastvrije instelling dit kan en is het de uitgelezen manier om andere leden te leren kennen en om het reilen en zeilen van Helius goed te leren kennen.

 

Het team havenmeesters:

Rien Collé

Carel van der Laan

Milko Janssen

Ton van Leeuwen

Maarten Gottmers

Peter van der Voort

 

Hoe werkt het?

Omdat bij deze vrijwilligers-taak een grotere verantwoordelijkheid en verplichting hoort dan gemiddeld, krijgen de havenmeesters een onbelaste vrijwilligersvergoeding. 

We delen de vrijwilligers in in duo’s. Een duo verdeelt onderling een werkweek.

Bij 6 vrijwilligers ‘werk’ je dus 3 of 4 dagen per 3 weken.

 

We zoeken uitbreiding!

Om het voor iedereen een leuke vrijwilliger-taak te houden willen we graag 7 havenmeesters: 3 teams van 2 personen + 1 reserve/extra voor ziekte en vakanties.

Vind jij het leuk om met mensen om te gaan, onze vereniging en de leden goed te leren kennen, een spilfunctie binnen de haven te vervullen? Meld je dan aan bij Peter Fluitsma op sirassimmocnevah.[antispam].@wsvhelius.nl