Opti Plus groep gaat op stap

Geplaatst op 06-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Zoals jullie weten is de Opti Plus groep niet zo maar een groepje zeilers in Optimisten. We doen wat extra's om het zeilen in deze badkuip nog leuker te maken. Dat extra's is het bezoeken van een aantal wedstrijden in de regio. We hebben hierbij de keuze tussen wedstrijden van de DeltaCombi en van Combi Rotterdam. Dit jaar hebben we gekozen voor de wedstrijden van Combi Rotterdam. Deze wedstrijden worden op verschillende plaatsen gevaren, waaronder de Binnenmaas, Bergse Voorplas en Reeuwijkse Plas.

De agenda voor deze wedstrijden staat hieronder.

opti-plus-kalender-2022

Wat is de Combi Rotterdam?
Combi-Rotterdam is een samenwerkingsverband van verschillende zeil- en watersportverenigingen in de regio Rotterdam met als doel het organiseren van wedstrijden voor de jeugd. Er wordt gezeild in verschillende klassen waaronder de Optimist.

Veel pret en sportiviteit staan voorop bij deze Combi-wedstrijden. Voor de “jonge zeilers” is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen. Via deze wedstrijden leren de kinderen op verschillende vaarwateren en in grotere velden varen. Ook komen ze zo op een speelse wijze in contact met zeilers uit andere plaatsen wat een extra leereffect met zich meebrengt. Veel landelijke topwedstrijdzeilers, zoals Gerd-Jan Poortman en Carolijn Brouwer, zijn ook in de Combi’s begonnen en zij gebruikten deze wedstrijden vaak als training. Kortom: de Combi’s zijn leerzaam, sportief, spannend en vooral gezellig.

Waarom varen we mee in een Combi?
Bij de Opti -Plus groep zitten kinderen die ruim op CWO3 niveau varen. Ze hebben lol in hun Optimist en willen nog niet overstappen in een andere boot. Om juist deze groep een extra uitdaging te geven willen we graag een stapje extra zetten. Dat extra stapje zetten we bij de Combi Rotterdam. Deelname hieraan is een hele ervaring en geeft meer inzicht in het varen op snelheid en boathandling. In totaal doen er gemiddeld 30-40 kinderen mee waarvan ca 15 kids in de serie “Optimist-Groen”. Deze serie is bedoeld voor “beginnende wedstrijdzeilers”. Er is hiervoor geen startlicentie en/of een Optimist met certificaat nodig. Dus iedereen kan meedoen.

Moét ik meevaren?
Natuurlijk is het het leukst wanneer de hele Opti-Plus groep meedoet. Maar het is zeker niet verplicht.

Hoe schrijf ik me in?
Het inschrijven moet je zelf doen, met hulp van je ouders/verzorgers. Dit kan nu nog niet, omdat de inschrijving nog gesloten is. Zodra je kan inschrijven krijg je van ons een bericht. Wel kun je alvast op de website van de Combi Rotterdam wat rondneuzen en er wedstrijddocumenten ophalen. Tijdens de les van 15 mei besteden we aandacht aan die wedstrijddocumenten. Jullie instructeurs vanuit Jeugdzeilen Hellevoetsluis zijn bij de wedstrijden aanwezig om jullie te begeleiden!

Hoe komt mijn Opti bij de Combi?
We gaan er van uit dat je ouders/verzorgers je Optimist op- of achter de auto kan meenemen naar de wedstrijdlocatie. Mocht dit voor jou niet mogelijk zijn, laat het dan even weten. We kijken dan wat er wel mogelijk is.

Wanneer er iets niet duidelijk is of je wilt nog iets vragen, gebruik dan onderstaande knop om je vraag te stellen.

Contact Jeugdzeilen Hellevoetsluis