Opti-Plus groep gaat op stap

Geplaatst op 15-05-2022  -  Categorie: Algemeen
Opti-Plus groep gaat op stap!
Ahoy Opti-Plussers! In de vorige speciale nieuwsbrief hebben we jullie geïnformeerd over het deelnemen aan een aantal wedstrijden van Combi Rotterdam. We hebben hierin uitgelegd dat het varen van wedstrijden onderdeel is van het Opti-Plus programma. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend. En dat komt precies op tijd, want volgende week, 22 mei, is al de eerste wedstrijddag. We varen dan op de Binnenmaas bij Mijnsheerenland.

Pas Op!!!! Dit wordt een lange nieuwsbrief. Er is ook zo veel te vertellen...
Voorbereiden op de wedstrijden
Het varen van een wedstrijd is net even iets meer dan rondjes varen op het Haringvliet. Er varen meer boten in een groep. Er wordt gewerkt met seinen (vlaggen) en alles gaat op tijd. Tijdens de les van 15 mei (morgen dus) besteden we aandacht aan die extra regels. Op de wedstrijddag zelf wordt dit nog eens herhaald.

Ook is extra zorg voor je boot belangrijk. Misschien zijn er nog wat puntjes aan je boot waar je jezelf aan irriteert. Pak al die punten aan zodat je er klaar voor bent.
Moét ik meevaren?
Natuurlijk is het het leukst wanneer de hele Opti-Plus groep meedoet. Maar het is zeker niet verplicht. Wanneer je niet mee wilt varen dan kun je aansluiten bij CWO3. Deze groep vaart in de ochtend.
Hoe schrijf ik me in?
Het inschrijven moet je zelf doen, met hulp van je ouders/verzorgers. Je moet je per wedstrijd inschrijven, te beginnen bij Combi Rotterdam Binnenmaas. De inschrijving hiervoor is geopend. Inschrijven kun je dus nu al doen, maar uiterlijk op 21 mei. Je doet dit op de website van de Combi Rotterdam. Op de website kies je onder  INSCHRIJVEN  voor  WSV BINNENMAAS . Je wordt nu doorgeleid naar een andere pagina.
Op de nieuwe pagina van manage2sail.com kies je aan de rechterkant voor Meld je aan voor dit evenement. Er wordt gevraagd om in te loggen. Wanneer je nog geen account hebt dan maak je deze aan. Wanneer je ingelogd bent kies je de klasse waarvoor je jezelf wilt inschrijven. Dit is Optimist Groen voor de meeste kids. Een enkele kan zich inschrijven voor Optimist Junior/Benjamin. We vertellen morgen wie dat zijn. Kies voor Registreer mij bij de juiste klasse. Vul verder het formulier in met je eigen gegevens. De velden met ISAF kun je leeg laten. Rond verder de inschrijving af en je bent helemaal gereed!
Hoe komt mijn Opti bij de Combi?
We gaan er van uit dat je ouders/verzorgers je Optimist op- of achter de auto kan meenemen naar de Binnenmaas. Mocht dit voor jou niet mogelijk zijn, laat het dan even weten. We kijken dan wat er wel mogelijk is.
Hoe ziet de dag eruit?
Eigenlijk begint de dag al de dag ervoor. Je haalt dan je Optimist op en maakt alles klaar voor vertrek. Zaterdag en zondagmorgen worden we rond 08:45 uur verwacht bij het clubhuis van Wsv Binnenmaas, adres:

wsv Binnenmaas
Laan van Moerkerken 27a
3271 AH Mijnsheerenland
Google maps

Hierna volgt tot 09:15 uur het aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Om 09:30 uur volgt de briefing door de organisatie en extra uitleg voor onze serie Optimist-Groen. Dan is het tijd om het water op te gaan. Om 10:30 uur is de eerste start. Afhankelijk van de windsterkte worden er meerdere wedstrijdjes gevaren. Je hebt dus meerdere kansen om een goede wedstrijd te varen. Tussendoor wordt er geluncht op het water. Neem hiervoor je tonnetje met een lading boterhammen en drinken mee. Jullie instructeurs gaan ook mee en zijn op het water te vinden met een van onze ribs. Rond 15:00 uur zijn de wedstrijden afgelopen en gaan we opruimen. Rond 16:00 uur is de prijsuitreiking waarna we weer terug naar huis rijden. Thuis gekomen ploffen we moe maar voldaan op de bank. We kunnen dan terugkijken op een gezellige en leerzame dag.
De planning van de wedstrijden
Hieronder zie je een overzicht van de wedstrijden die we willen bezoeken.