Renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel | Rijkswaterstaat

Geplaatst op 01-07-2021  -  Categorie: Algemeen

Renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel | Rijkswaterstaat

De klep van de Haringvlietbrug en de technische installaties en systemen zijn toe aan vervanging. In 2022/2023 begint de realisatie van het project. Lees meer.

Hinder scheepvaart

Het Haringvliet is een drukke vaarroute voor de recreatievaart. Daarom besteden we bij het opknappen van de Haringvlietbrug aandacht aan het beperken van hinder voor de scheepvaart. Het werk aan de Haringvlietbrug zorgt voor hinder voor de hoge scheepvaart. De lage scheepvaart kan ook tijdens de werkzaamheden doorgang vinden onder het vaste deel van de brug. Omvaren kan bijvoorbeeld via het Spui, de Oude Maas en de Dordtse Kil.

 

Snelheidsverlaging Haringvlietbrug (A29) naar 50 km/u

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de snelheid op de Haringvlietbrug tot aan renovatie naar 50 km/u te verlagen en het verkeer op en rond de brug over 1 rijstrook te laten rijden. Eenmaal per week wordt de brug bij uitzondering gedraaid na inspectie. Wekelijkse inspecties en aandraaien van de klemmen volstaan niet meer.

Zonder aanvullende maatregelen wordt de kans steeds groter dat er een klem of plaat loskomt van de brug. Dit levert een potentieel gevaar op, niet alleen voor de scheepvaart maar ook voor het wegverkeer. Om een veilig gebruik van de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 te garanderen is daarom besloten tot deze maatregel.

Snelheidsverlaging Haringvlietbrug naar 50 km/u | Rijkswaterstaat