Single-handed zeiltocht

Geplaatst op 07-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Vanuit WSV Haringvliet wordt er dit jaar wederom een Single-handed zeiltocht georganiseerd.

Voor de trouwe deelnemers is dit inmiddels een beproefd concept. Voor nieuwe deelnemers hier een korte uitleg. De Single-handed formule is eenvoudig. De schipper volbrengt eigenhandig, dus zonder verdere bemanning aan boord, een recreatieve zeiltocht. Natuurlijk varen we om het hardst en probeert iedereen op handicap zo goed mogelijk te varen. Maar de Single-handed is met nadruk geen georganiseerde wedstrijd maar een gezellig zeilevenement als start van het nieuwe vaarseizoen.

Het programma is als volgt:

De vrijdag voor de wedstrijd varen alle deelnemers naar de buitenhaven van Stellendam. We helpen elkaar in de sluis en met afmeren in de havens. De briefing is op vrijdagavond. Zaterdagmorgen maken we bijtijds los en varen we “de tocht” naar de afgesproken bestemming. Het doel is altijd om buitenom naar Zierikzee te varen. Maar met veel wind of weinig zicht wordt voor een alternatief gezorgd op het Haringvliet. De prijsuitreiking vindt bij voorkeur plaats in een plaatselijke kroeg. Na de prijsuitreiking gaat iedereen weer zijn/haar eigen weg. Dit jaar wordt de Single-handed gevaren op zaterdag 16 april. Dit is het Paasweekend!

Meld je nu aan met bijgevoegd inschrijfformulier en stuur dat volledig ingevuld naar onderstaande e-mailadres. De inschrijving sluit op zondag 10 april om 20.00 uur. Deelname is geheel voor eigen rekening en risico. Inschrijven is alleen mogelijk middels een ondertekend inschrijfformulier.

Het maximaal aantal deelnemers is gelimiteerd op 30! Zorg dus dat je op tijd bent met inschrijven.Deelnemers krijgen in de week voorafgaand aan de tocht per e-mail een uitnodiging voor de briefing toegestuurd. Download hier je inschrijfformulier.

Met sportieve groet,

Jan Frans van den Hoek